5 újévi fogadalom...

...avagy 2018-as célkitűzések, mert a fogadalmakat soha, senki nem tartja be.

Sziasztok kedveskéim!

Az elmúlt néhány hét nem telt valami hasznosan számomra. Sikerült ugyan megszabadulnom egy csomó hátráltató cucctól, de még mindig rengeteg olyan dolog van körülöttem - legyen itt szó kézzel fogható és nem kézzel foghaó dolgokról is - amire tényleg nincs szükségem. Még nem látom különösebb eredményét a minimalista ténykedéseimnek...

Most viszont, hogy közeledünk az év végéhez, azazhogy a jövő évhez, úgy döntöttem, célokat tűzök ki magam elé az életmódom megváltoztatásával kapcsolatban. És teszek néhány fogadalmat. c:

Íme néhány olyan, ami beleillik a blogom /tervezett/ tematikájába.

1. Naptár

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én személy szerint a programok egymásra szervezésének nagymestere vagyok. Eddig még nemigen sikerült naptárat rendszeresítenem, most azonban előre beszereztem egy asztali és egy zsebnaptárat is annak érdekében, hogy a jövő évem rendszerezettebben teljen.

2. Vegánságra fel!

Immáron több, mint két éve vagyok vegetáriánus. Ez alatt a két év alatt háromszor kezdtem bele a vegán életmódra váltásba, viszont egyszer sem voltam valami kitartó. Ennek több oka is volt: nehéz volt mindig külön ételt kitalálni, annyi zöldséget/ gyümölcsöt beszerezni, lusta voltam új recepteket felfedezni, és a kifogások listája végtelen.
Viszont most kezdem el érezni, hogy nekem a vegetárianizmus nem elég. Sokszor van, hogy egy étkezés után úgy érzem, nem tesz jót nekem az adott táplálék, hogy azt érzem, ezt nem kellett volna megennem. Ugyan csak néhány hónapig voltam összesen vegán, de egyik teljesen növényi alapú étkezésem után sem éreztem ilyesmit.
És akkor jön a kérdés: akkor miért nem váltasz?

3. Többet a kevesebbért

Az újévben még több hangsúlyt szeretnék fektetni a minimalista életstílusom kialakítására. Terveim között szerepel például megtanulni, hogy hogyan tervelhetek minél kevesebb szemetet, és hogy hogy állhatnék ellen a sok fölösleges hülyeség megvásárlásának :D
Ja, és persze a 30 napos minimalista kihívás újrakezdése, mert azt nem tartottam be, én vétkem, én vétkem, én igen nagy vétkem.

4. Többet a jobbért

Ehhez csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy még mindig van egy csomó cuccom, amit érdemes lenne valahogy rászorulókhoz eljuttatni, és ennek én még mindig nem néztem utána, de éppen itt az ideje.

5. SPORT

Magáért beszél.

5+1 TANULÁS

Vészesen közeleg az érettségi............

 

Nos, ezek lennének azok a dolgok, amiket én már így előre is megfogadtam, és feltett szándékom, hogy már az újév első napján megtegyem az első lépseket.

A blogon pedig nemsokára vegán témájú posztokra is számíthattok! c:

Köszönöm, hogy elolvastatok, remélem, hogy találkozunk a következő bejegyzésben.

Addig is jó szórakozást,

Anna

 

Kommentek
  1. Én